HET PROGRAMMA

Zelfinzicht en zelfontwikkeling geven perspectief op een

toekomst vol zelfvertrouwen 

Het Programma

Goed dat je meer wilt lezen over het mentorprogramma van Plek voor Gesprek. Ik hoop dat je inmiddels overweegt om over de drempel heen te stappen en samen met mij en de andere leden te werken aan jouw ontwikkeling als persoon en als professional.

Voor wie is het?

Het mentorprogramma van Plek voor Gesprek richt zich op werkende en/of ondernemende twintigers. Dus heb jij de leeftijd van 20 tot en met 29 en ben je aan het bouwen aan jouw professionele ontwikkeling bij een werkgever of als zelfstandig ondernemer, dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen. Dan halen we samen het maximale uit deze mooie, maar ook uitdagende jaren. Er wordt veel van je verwacht en met de juiste ondersteuning levert dat juist enorme kansen op!

Zelfinzicht x Zelfontwikkeling = Zelfvertrouwen 

Het motto van Plek voor Gesprek is: Een uitnodiging om jezelf te zijn. Jezelf zijn klinkt een stuk makkelijker dan het is. Want ken jij jezelf wel echt? Ken jij jouw grootste wensen en talenten en uit je deze ook? Lukt het je ook om deze in te zetten in de professionele context? Durf jij echt te shinen of blijf je liever op de achtergrond? Kom jij echt volledig uit voor wie je bent, waar je in gelooft en wat jij nodig hebt? Sommige mensen weten eigenlijk niet zo goed wie ze zijn of wat ze leuk vinden, terwijl anderen weer leven met het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Dat niemand zit te wachten op hun mening, bijdrage of talent. ​Dat is erg jammer, want iedereen heeft een eigen waardevolle bijdrage te leveren. 

Mijn naam is Wouter Melkert en ik wil je graag helpen en ondersteunen met alles wat ik weet.

Wil jij samen met mij op pad?

Wie gaat dat betalen?

Voor werknemers

Ondanks dat het mentorprogramma van Plek voor Gesprek voor iedereen zo betaalbaar mogelijk gehouden is, kan het zeker geen kwaad om te onderzoeken of jouw werkgever de kosten zou willen dragen. Jouw ontwikkeling is in het belang van jullie beiden. Dus als je mee wilt doen via jouw werkgever, neem dan contact met mij op en dan bespreken we samen de mogelijkheden. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf de kosten te dragen. Een investering in jezelf haal je er altijd uit. 

Voor Ondernemers

Als je ondernemer bent, dan is het antwoord simpel... jijzelf. Maar wees niet ongerust, want je kan het mentorprogramma gewoon zakelijk betalen en de kosten als aftrekpost opvoeren bij jouw belastingaangifte. Zo betaalt de belastingdienst mooi een stukje mee.

De investering

Voor deelname aan het mentorprogramma betaal je €99,- per maand. Voor ondernemers en werkgevers komt hier nog 21% BTW bovenop, maar deze kan gelukkig weer teruggevraagd worden.

Kennismaken?

Ik begrijp dat je graag eerst persoonlijk kennis wilt maken, voordat je instapt. Dat wil ik ook. Want naast de inhoud van het programma is ook een persoonlijke klik van groot belang. Neem daarom contact op voor een kennismakingsgesprek.

De Resultaten

Zelfinzicht en Zelfontwikkeling

Weten wat je echt leuk vindt
Ontwikkeling van jouw talenten

Verbinding met anderen

Een gevoel van Purpose

En bovenal Zelfvertrouwen

Een mentor

Om stappen te zetten en jezelf uit te dagen om steeds een stap je verder te gaan, heb je hulp nodig. Als mens hebben we vaak wel het verlangen om te veranderen, maar ons overlevingsinstinct zorgt er ook voor dat we een duwtje in de rug nodig hebben. Het huidige is immers bekend en het nieuwe is spannend. Daarom kan het enorm helpen om een frisse blik te hebben. Iemand die op een andere manier kijkt naar jouw doelen en naar wie jij bent. Iemand die voor jou net die ene vraag kan stellen die enorm veel inzicht geeft. Iemand die perspectief brengt in een situatie die uitzichtloos lijkt. Jezelf leren kennen en het maximale uit jouw talenten halen kan je niet alleen. Daarom is een mentor van groot belang. 

Ik kies hier bewust voor de term mentor. Een mentor is iemand die jou ondersteunt in jouw leerproces. Hij neemt het niet van je over. Hij bewaakt samen met jou de voortgang en daagt je uit steeds een nieuwe stap te zetten, maar ook om op tijd rust te nemen. Een mentor is er daarnaast ook voor je als je het even moeilijk hebt. Een mentor is er voor langere tijd. Een mentor loopt naast jou mee op jouw pad van groei en ontwikkeling. Durf jij het aan om hulp te vragen?

Wat gaan we doen?

Het programma is er vooral op gericht om te verbinden. Om dit de faciliteren organiseren we regelmatig activiteiten die uitnodigen om het gesprek aan te gaan. Ondanks dat we dan vaak met een groep zijn, wil dat niet zeggen dat we een kringgesprek gaan voeren. Dit kan soms het geval zijn, maar voel je ook vrij om met iemand 1-op-1 of in een klein groepje het gesprek aan te gaan. 

We leven op dit moment in een bijzondere tijd. Dit maakt de noodzaak voor een goede mentor, die helpt om perspectief te blijven zien, alleen nog maar groter. Daarom bieden we de activiteiten ook online aan. Wanneer alle beperkingen opgeheven zijn, brengen we samen een goede mix aan tussen online en offline.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Maandelijkse 1-op-1 mentorgesprekken

  • Wekelijks een aantal Thanks4Sharing sessies, waarin je vragen kunt stellen aan elkaar en aan mij, maar ook ervaring kan delen.

  • PlekTalks - gastlessen en webinars van interessante sprekers met inhoudelijke kennis of een waardevol levensverhaal 

  • Weekenden (tegen een kleine meerprijs)​

Daarnaast nodig ik jou ook uit om zelf met ideeën en activiteiten te komen. 

© 2021 Plek voor Gesprek

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram