Over Plek voor Gesprek

Het is mijn persoonlijke missie om jou het

beste uit jezelf te

laten halen

The Why

Waarom we doen wat we doen bij Plek voor Gesprek? Om werkende en ondernemende twintigers op een laagdrempelige manier te helpen zichzelf echt te leren kennen en vandaaruit hun interesses en talenten optimaal te kunnen ontwikkelen.

Plek voor Gesprek is een initiatief dat ik ben gestart omdat ik zag dat vooral veel twintigers op dit moment opzoek zijn naar wie ze werkelijk zijn en wat ze nu echt leuk en belangrijk vinden. 

Het antwoord op deze vragen is alleen nog helemaal niet zo makkelijk te vinden. Want wie ben je dan? Wat vindt je leuk? Waar wordt je echt gelukkig van? En waar ben je echt goed in? Allemaal vragen die veel zelfinzicht en zelfontwikkeling vragen.

Tegelijkertijd zorgt het niet kunnen beantwoorden van deze vragen voor onrust, ontevredenheid en soms zelfs uitzichtloosheid. Bij Plek voor Gesprek gaan we hier samen het gesprek over aan, zodat jij de antwoorden kan vinden die je zoekt.

Om ons doel echt concreet te maken heeft Plek voor Gesprek gekozen voor een duidelijke doelgroep, werkende en ondernemende twintigers. Een groep die door veel oudere generaties wordt gezien als lastig. Ik zie dit totaal anders. Jij bent meer dan ooit opzoek naar zingeving en je wilt iets doen met jouw leven dat ook werkelijk betekenis heeft. Plek voor Gesprek helpt jou deze positieve intentie omzetten in daden.

The What

Nu dan ook de daad bij het woord. Plek voor Gesprek heeft een mentorprogramma ontwikkeld, speciaal voor twintigers. Het programma richt zich hoofdzakelijk op jezelf leren kennen en het stimuleren en motiveren van de ontwikkeling van jouw interesses en talenten. Hoe ik dit doe? 

Bij Plek voor Gesprek staat steeds het gesprek centraal. Want als je onder woorden kunt brengen wat je echt wilt, dan kan je het ook leven. Als je weet wat je nodig hebt kan je erom vragen. Daarom gaan we samen het gesprek aan. 

Deze gesprekken zijn niet statisch en saai. We gaan samen aan de slag,1 op 1 of in groepen gelijkgestemden. We variëren tussen online en offline. Als het even kan gaan we samen op pad, de natuur in.

Het belangrijkste is dat we elkaar uitdagen om het beste uit onszelf te halen en te gaan voor wat echt belangrijk is. Dat jij jouw potentie benut. Niet onder druk, maar vanuit persoonlijke motivatie. Vergeet niet dat jouw prestaties ook helemaal niet op het werk gericht hoeven te zijn. Misschien heb je wel sport- of gezondheidsdoelen. Misschien wil je wel een mooie bijdrage leveren middels vrijwilligerswerk. Of misschien wil je nu of in de toekomst een hele goede en stabiele ouder zijn.

 

Kortom het gaat om wat jij wilt bijdragen.  

Kennismaken?

Ik begrijp dat je graag eerst persoonlijk kennis wilt maken, voordat je instapt. Dat wil ik ook. Want naast de inhoud van het programma is ook een persoonlijke klik van groot belang. Neem daarom contact op voor een kennismakingsgesprek.

De Missie

Zoveel mogelijk mensen helpen zichzelf echt te leren kennen, daar naar te handelen en zo hun meest waardevolle bijdrage te leveren.

The How

Plek voor Gesprek staat ergens voor. Voor een nieuwe wereld, waarin we het samen moeten doen. Een wereld waarin het niet hoofdzakelijk draait om geld verdienen, maar over balans tussen sociaal, natuur en economie.

Daar horen ook kernwaarden bij. Dit zijn zowel de kernwaarden van Plek voor Gesprek, als van mijzelf. Daarom neem ik deze kernwaarden ook mee in alles wat ik doe. 

Liefde - doe alles wat je doet met een positieve intentie, dan weet je dat je altijd zuiver hebt gehandeld en alles mee mag doen.

Verbinding - maak contact met anderen, je hoeft het niet alleen te doen. Juist samen ontwikkel je veel sneller.


Passie - doen wat je leuk vindt motiveert en geeft enorm veel energie. Waar jouw passie ligt kan je pas echt het verschil maken.

 

Groei - iedere dag een beetje beter, mooier of waardevoller. Jezelf blijven uitdagen en iedere dag kleine succesmomentjes ervaren, biedt de grootste kans op een gelukkig leven.

Ken jij jouw kernwaarden al? Weet jij al wat je echt belangrijk vindt, zodat je ook de juiste keuzes kan maken? Bij Plek voor Gesprek ontdek je wat jij echt belangrijk vindt.

Plek voor Gesprek...

Een plek waar je...
...mag dromen
...kan ontspannen
...kan verbinden
...het samen aan het doen bent
...durft te delen
...dromen kan uiten
...verlangens durft te voelen

Maar ook een plek waar je...
...mag huilen
...mag klagen
...kan schreeuwen 
...boos mag zijn
...kan dansen en zingen
...wil lachen en spelen 

Een plek waar jij echt jezelf kan zijn.

Een plek waar je altijd welkom bent, ongeacht hoe je in je vel zit vandaag.

Wouter Melkert - Oprichter van Plek voor Gesprek 

Wil je meer weten over mij persoonlijk? Kijk dan op mijn persoonlijke website. Hier lees je mijn persoonlijke verhaal over hoe ik ben geworden wie ik nu ben en welke ontwikkelingen ik heb doorgemaakt in de afgelopen jaren. Daarnaast kan je daar ook mijn vele mini-columns lezen.

© 2021 Plek voor Gesprek

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram