WAT IS ER AAN DE HAND?

1 op de 5 twintigers heeft regelmatig last van burn-out of depressieklachten

Voor werkgevers die willen bijdragen

Als moderne organisatie is de kans groot dat ook jij twintigers in dienst hebt. Heb je wel eens aan deze groep jonge mensen gevraagd wat het belangrijkste criterium is om te kiezen voor een werkgever? Vroeger was dit vaak geld, zekerheid en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Tegenwoordig draait het om persoonlijke ontwikkeling, groei als mens en als professional en om de sfeer binnen de organisatie.  Nieuwe tijden vragen om nieuw samenwerkingen.

Is het je wel eens opgevallen dat deze generatie echt anders denkt en anders in het leven staat? Dan is het je waarschijnlijk ook wel opgevallen dat ze vaker worstelen met vraagstukken als, wie ben ik, wat vind ik echt leuk en waar ben ik echt goed in?

Ik kan mij goed voorstellen dat het voor werkgevers niet altijd haalbaar is om aan de wensen en behoeften van deze generatie te voldoen. Je hebt het immers druk. Daarnaast herken je jezelf misschien ook niet altijd in deze generatie, waardoor je ook niet altijd de juiste antwoorden voor handen hebt. 

Daarom hebt ik het Plek voor Gesprek mentorprogramma voor twintigers ontwikkeld. Om deze groep uit te dagen, te ondersteunen in hun groei en in de ontwikkeling van zelfkennis en zelfinzicht. Daarmee wordt jouw rol als manager of ondernemer ontlast en bouw je mee aan een nieuwe toekomst en de ontwikkeling van de werknemers van morgen. We horen vaak zeggen dat de jeugd de toekomst heeft. Dit is het moment ook daar ook echt handen en voeten aan te geven. 

Meedoen

Het lidmaatschap Voor Werkgevers werkt erg simpel. Je schrijft een individuele medewerker in of je schrijft je in als gehele organisatie. Dit betekent dat alle twintigers die werkzaam zijn in jouw bedrijf of organisatie, meedoen aan het programma. Dit betekent dat ze toegang hebben tot alle activiteiten. Wanneer binnen jouw organisatie 8 of meer twintigers ingeschreven staan, dan kom ik voor de maandelijkse meeting op locatie. 

De kosten voor het mentorprogramma zijn €99,- exclusief BTW per persoon per maand. 

Graag ga ik persoonlijk het gesprek aan om het Programma Voor Organisaties verder toe te lichten. 

Wil je alvast meer weten over de inhoud van het programma, kijk dan op de pagina over het programma.

De resultaten op een rij

Vol van zelfvertrouwen

Heel veel twintigers houden zich in. Ze zijn niet echt zichzelf. Waarom? Ze weten niet wie ze echt zijn, wat ze leuk vinden of waar ze echt goed in zijn. Anderen hebben het gevoel dat ze niet echt mee mogen doen. Dat niemand op hun ware mening, visie of bijdrage zit te wachten. Vooral op het gebied van hun grootste talenten voelen ze zich het meest kwetsbaar. Dit is niet alleen zonde voor henzelf, maar ook voor de organisatie waar ze werken. Plek voor Gesprek nodigt mensen uit om echt zichzelf te zijn. Mensen met zelfvertrouwen staan voor wie ze zijn, nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen bijdrage en geven het beste wat ze in zich hebben. Ik wil je als werkgever uitnodigen om eigenwijsheid niet te verwarren met zelfvertrouwen.

Burn-out preventie

De burn-out is een steeds groter probleem in onze samenleving. Zeker onder twintigers zijn er bovengemiddeld veel burn-outs en zelf depressies. Bijna iedere organisatie kent wel een aantal gevallen, nu of in het verleden. Je weet dan ook welke impact dit heeft. Zou het niet mooi zijn als we een deel van de burn-outs kunnen voorkomen? Het mentorprogramma van Plek voor Gesprek levert op laagdrempelige wijze een bijdrage aan het voorkomen van burn-outs. Het merendeel van de burn-outs komt voort uit het niet helder hebben van de eigen grenzen. Dit kan gaan om zowel de persoon zelf als de interactie met de omgeving. De bron hiervan ligt opgesloten in het jezelf niet echt kennen en daarom ook niet weten waar je behoefte aan hebt. Bij Plek voor Gesprek staat de uitnodiging om echt jezelf te kunnen zijn centraal. ​

Ondersteuning bij ingrijpende gebeurtenissen

Iedereen maakt in het leven gebeurtenissen mee die niet in de koude kleren gaan zitten. Dit kan gaan over vervelende gebeurtenissen, zoals een scheiding of het overlijden van een naaste, maar ook hele leuke gebeurtenissen die tegelijk ook heel spannend zijn, zoals de geboorte van een kind of het starten met een nieuwe baan. Dan is het fijn om te kunnen verbinden met een groep mensen die naar jouw verhaal willen luisteren en er voor je zijn. Is het te persoonlijk voor in een groep? Dan kan ook een 1-op-1 gesprek gepland worden of tijdens het maandelijkse 1-op-1 gesprek besproken worden.

Zelfinzicht en zelfontwikkeling

Persoonlijke groei is geen actie, inzicht of verandering. Het is een proces van vallen en opstaan. Steeds weer een nieuw inzicht, wat gepaard gaat met helderheid, maar ook met twijfel en onzekerheid. Daarom is het belangrijk om goede begeleiding te bieden tijdens het proces van ontwikkeling. Middels coaching, training en boeken worden mensen op het pad van ontwikkeling gezet, maar dan begint de reis pas. Die reis loop je liever niet alleen. Daar is de mentor voor.

Workshop: Het gaat nooit over kaas

Open, oprechte en eerlijke communicatie is een belangrijke voorwaarde voor een vruchtbare verbinding tussen mensen. Er zijn al vele trainingen en workshops over communicatie en hoe je deze het beste kunt laten verlopen. Deze workshop is anders. Deze workshop gaat niet zozeer over hoe je moet communiceren en de technieken daarachter, maar veel meer over WAT je communiceert. Kaas staat voor het onderwerp dat we bespreken, maar waar het eigenlijk een laag dieper niet over gaat. Vaak wanneer twee mensen met elkaar in discussie, onderhandeling of gesprek zijn, dan gaat het over praktische zaken, in plaats van waar het werkelijk over gaat.

Denk hierbij aan iets praktisch als een kopje dat op de aanrecht is blijven staan of een licht dat de hele nacht heeft aangestaan, maar ook grotere thema's als financiële vergoedingen en overwerken. Vaak komt de frustratie werkelijk voort uit het feit dat iemand zich bijvoorbeeld niet gewaardeerd of serieus genomen voelt. Daar zou het gesprek eigenlijk over moeten gaan.

  

Pas wanneer je op dit niveau met elkaar communiceert, lopen gesprekken soepel en kan je elkaar zien en echt verstaan. Dit is daarom dan ook een cruciale vaardigheid binnen organisaties. Tijdens deze workshop gaan we middels een heldere oefeningen aan de slag om de deelnemers het verschil te laten voelen tussen communicatie die over “kaas” gaat en communicatie die over de daadwerkelijke behoefte of emotie gaat. Dit doen we door in beweging te komen en verschillende opstellingen aan te nemen.

De duur van deze workshop is 3 uur en de kosten bedragen €450,- exclusief btw, voor maximaal 8 deelnemers.

Daarnaast krijgt iedere deelnemer uiteraard ook de kaaskaart mee naar huis.

© 2021 Plek voor Gesprek

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram